Het bureau Médiane werd in 1987 opgericht door Joseph Charlier, die zijn carrière begon bij Acec en er de dubbele functie van industrieel ontwerper en communicatieverantwoordelijke uitoefende.

Vandaag is het bureau samengesteld uit complementaire personaliteiten die u een breed scala aan diensten kunnen aanbieden op het vlak van communicatie en design.

Médiane is een partner die in staat is om een doeltreffend communicatiebeleid te ontwikkelen en dit te beheren. Het is een garantie voor de samenhang van het imago van uw bedrijf en geeft u ook tijds- en energiewinst omdat u niet zelf moet instaan voor de coördinatie van de acties van verschillende tussenpersonen.

Joseph Charlier

JOSEPH CHARLIER

oprichter van Médiane
industrieel ontwerper
communicatieverantwoordelijke

02 644 14 31
joseph@mediane.be


Wanneer hij een probleem moet oplossen, maakt hij er een erezaak van om tot een totaal heldere en voor de hand liggende oplossing te komen, waaraan toch nog niemand had gedacht...

Kortom, Joseph heeft een voorliefde voor eenvoudige dingen, zonder franjes.

Hetzelfde geldt voor de relaties die hij met zijn medewerkers, klanten en leveranciers onderhoudt. Zijn authenticiteit en eerlijkheid worden enorm geapprecieerd en hangen zeker en vast samen met de trouw van onze klanten.

>
Ariane Tydgadt

Ariane Tydgadt

co-manager van Médiane
advies & externe relaties

02 644 33 38
ariane@mediane.be


Ariane is nieuwsgierig van aard en gepassioneerd door design en meer in het algemeen door alles wat in bedrijven gecreëerd wordt.

Ze ziet uw projecten met enthousiasme tegemoet (of het nu gaat om communicatie of om het ontwerp van een nieuw product), ze zal graag naar u luisteren en u begeleiden bij het creatieve proces, nieuwe invalshoeken aanbrengen, en u zult voordeel kunnen halen uit haar ervaring en raadgevingen. Ze legt de link met het creatieve team.

Ariane vindt ontspanning door kleine gerechtjes te bedenken en wil steeds de hoofdschotel serveren wanneer het erom gaat haar opdrachtgevers tevreden te stellen !

Een sleutelwoord : optimisme !

Louise Charlier

Louise Charlier

co-manager van Médiane
industrieel ontwerper

02 644 14 35
louise@mediane.be


Wanneer ze zich op een probleem stort, ontleedt ze het tot zijn essentiële aspecten. Ze stelt een brede waaier aan creatieve oplossingen voor die onderling kunnen worden vergeleken en afgewogen, om dan te komen tot een eenvoudig en coherent ontwerp dat globaal beantwoordt aan alle vereisten.

Ze regelt subtiel vormproblemen.

> www.louisecharlier.be

Olivier Vandentempel

Olivier Vandentempel

mediaplanner, community manager
& fotograaf

02 644 14 32
olivier@mediane.be


Het is een man die graag onderweg is. In zijn vrije tijd geniet hij van de buitenlucht, op ontdekking naar nieuwe landschappen en onbekende paden.

Een echte man van het terrein, georganiseerd, scherpzinnig en vinnig. Hij kent zijn gelijke niet voor de opvolging van de werkzaamheden, het beheer van de mediaplanning en de productie.

Maar zijn echte passie is fotografie...

Hortensia Marques

Hortensia Marques

graphic designer

02 644 21 16
hortensia@mediane.be


Het is iemand met het hoofd in de wolken, maar de voeten wel stevig op de grond. Haar twee grote kwaliteiten zijn creativiteit en nauwkeurigheid.

Ongeacht de opzet van het project heeft ze oog voor detail en past ze steeds strikt de keuze van het lettertype toe, van de formaten, het papier, de kleuren, … geen enkel detail wordt aan het toeval overgelaten om tot een coherent en gepersonaliseerd resultaat te komen.

Jacqueline Thi

Jacqueline Thi

web & graphic designer

02 644 14 36
jacqueline@mediane.be


Al toen ze heel klein was, duwde haar vader haar een computer in de handen; Jacqueline werd dus op een heel natuurlijke manier aangetrokken tot het web en de nieuwste technologieën.

Ze houdt van duidelijke zaken, eenvoud en doeltreffendheid, zowel voor de inhoud als voor de vorm. Ze is nieuwsgierig, logisch en nauwgezet.

Waarvan ze het meeste houdt in haar job is om door te zetten tot de voltooiing van een project, zelfs wanneer het op het eerste gezicht moeilijk lijkt, en elke dag iets bij te leren...